«Φροσύνη» στο Ισλαχανέ Θεσσαλονίκης: Ένα ακόμα πρωτοποριακό θεατρικό event με τη χρήση του TheARtro

Theartro > Νέα > Μη κατηγοριοποιημένο > «Φροσύνη» στο Ισλαχανέ Θεσσαλονίκης: Ένα ακόμα πρωτοποριακό θεατρικό event με τη χρήση του TheARtro
  • superadmin
  • Μη κατηγοριοποιημένο
  • Δεν υπάρχουν Σχόλια

Φανταστείτε την ώρα που βλέπετε ζωντανά μια παράσταση, παραστατική δράση ή installation, να έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε υπότιτλους σε όποια γλώσσα επιθυμείτε, να αλλάζετε το φωτισμό σε μια σκηνή την ώρα που αυτή εκτυλίσσεται, να διαβάζετε πληροφορίες για το έργο και τους συντελεστές, χωρίς να χάνετε λεπτό από τη δράση επί σκηνής και να εμπλουτίζετε την εμπειρία  με έξτρα ειδικά εφέ. Με το TheARtro, το μέλλον της θεατρικής εμπειρίας είναι ήδη εδώ!

Στο πλαίσιο των τελικών εφαρμογών, αξιολόγησης και αποτίμησης συστημάτων του έργου TheARtro: Καινοτόμο Σύστημα Επαυξημένης Πραγματικότητας για τη δημιουργία και παρουσίαση παραστατικών τεχνών, με βασικό στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας ξενόγλωσσου κοινού, την ανάπτυξη του θεατρικού τουρισμού και την υποστήριξη της δημιουργικής βιομηχανίας, προγραμματίζεται η τελική δοκιμή στο επίπεδο της παραστατικής δράσης τουριστικού ενδιαφέροντος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ στη Θεσσαλονίκη. Σκηνοθετημένη από τη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη και με τη συμμετοχή της ηθοποιού Σύλβιας Μπατσή, η δράση βασίζεται σε απόσπασμα του επιτυχημένου μονολόγου «Φροσύνη» του Στέφανου Παπατρέχα, ειδικά διαμορφωμένο για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του συστήματος TheARtro.

 Λίγα λόγια για το έργο “ΦΡΟΣΥΝΗ”

 Μία γυναίκα ηθοποιός καλείται, στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στην Κυρα-Φροσύνη, το ιστορικό πρόσωπο-θρύλο των Ιωαννίνων που πνίγηκε με διαταγή του Αλί Πασά στη λίμνη Παμβώτιδα. Αυτοσχεδιάζει πάνω στην τελευταία νύχτα της Φροσύνης, πάνω στη ζωή. Πια δεν είναι η ηθοποιός, δεν είναι η Φροσύνη. Είναι μια γυναίκα δέσμια των επιθυμιών τόσο των γύρω της, όσο και των δικών της. Μια γυναίκα που της μέλλεται να πνιγεί, να μείνει στη μνήμη όλων ως αυτό που οι άλλοι κατάλαβαν για εκείνη, αφήνοντας ξεχασμένο το πραγματικό της πρόσωπο.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Θεατρικό Έργο: Στέφανος Παπατρέχας

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Ερμηνεία: Σύλβια Μπατσή

Ημέρα και ώρες παρουσίασης:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στις 14:00, 15:00, 16:00 και 17:00

Διάρκεια: 10 λεπτά

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάθε παρουσίαση μπορούν να την παρακολουθήσουν 3 θεατές με γυαλιά και οι υπόλοιποι θεατές σε συνθήκες κανονικής παράστασης.

Η χρήση των γυαλιών γίνεται με κλήρωση.

 ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΣΛΑΧΑΝΕ

Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη 546 34

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου

Ώρες προσέλευσης 13:30, 14:30, 15:30 και 16:30
Αν είστε δημοσιογράφος στέλνετε το αίτημά σας στο TheARtropress@highway.gr και παρευρίσκεστε κατόπιν θετικής απάντησης

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό κατόπιν αιτήματος στο TheARtro@highway.gr.

Author: superadmin
Αλλαγή γραμματοσειράς
Αλλαγή αντίθεσης