Κοινοπραξία

Theartro > Κοινοπραξία

Η ανάπτυξη και διαχείριση του TheARTro πραγματοποιείται στο πλαίσιο σύμπραξης επιχειρήσεων και ερευνητικού οργανισμού, δημιουργώντας ένα δυναμικό Consortium, με εξειδικευμένους συνεργάτες από όλους τους απαραίτητους τομείς και συνδυάζοντας την καλλιτεχνική δημιουργία με την τεχνολογική πρωτοπορία.

HighwayFilm2

HIGHWAY PRODUCTIONS

Η Highway Productions δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής παραγωγής τα τελευταία 20 χρόνια.
Οι κινηματογραφικές παραγωγές της Highway Productions χρηματοδοτήθηκαν από τους σημαντικότερους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, διακρίθηκαν για την ποιότητα και τη θεματολογία τους και βραβεύτηκαν σε διεθνή φεστιβάλ.
Το μεγάλο ενδιαφέρον μας για το θέατρο, οδήγησε τη Highway Productions στη θεατρική παραγωγή ήδη από το 2006, με την πρωτοποριακή για την εποχή της παράσταση “Festen”. Ένα χρόνο αργότερα, δημιουργήσαμε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό CoYoT που στεγάστηκε για πέντε χρόνια στο Θέατρο Χώρα, πραγματοποιώντας πολυάριθμες παραγωγές και δημιουργώντας μια σημαντική βάση συνεργασιών με ανερχόμενους και καθιερωμένους δημιουργούς.

Από το 2012 και μετά, οι παραστάσεις μας φιλοξενούνται στις πιο γνωστές ανεξάρτητες σκηνές της Αθήνας (Θέατρα Σφενδόνη, Ροές, Θησείον Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Θέατρο Οδού Κυκλάδων κ.ά.) και της επαρχίας, σε παραγωγή της Highway ή συνεργαζόμενων εταιρειών, (ΑΜΚΕ Λυκόφως και Μ./Ι.Κ.Ε. Lykos Productions), καθώς και σε συμπαραγωγή με μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κ.ά.).
Η Highway Productions ήταν η πρώτη εταιρεία που παραγωγής που εισήγαγε την έννοια του εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα, ενώ σημαντικό μέρος της θεατρικής μας δραστηριότητας αποτελεί η διοργάνωση φεστιβάλ, όπως το φεστιβάλ νεανικού θεάτρου Bob Theatre Festival (2008 έως 2011) και 24 Hour Plays. Το 2013 αποτέλεσε μια χρονιά σταθμό για την εταιρεία, καθώς ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Πολιτισμών, ένα έργο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, ενταγμένο στην Προτεραιότητα 1 για την «Υλοποίηση Δράσεων για την πρακτική εφαρμογή των Κοινών Βασικών αρχών για την πολιτική ένταξης των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η επιτυχημένη διαχείριση ενός αμιγώς επιχορηγούμενου έργου όπως το Φεστιβάλ Πολιτισμών ήταν αρχή για μια νέα εξειδίκευση: την ανάπτυξη και διαχείριση έργων βάσει ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μέσω των οποίων ανακαλύψαμε νέους τομείς ενδιαφερόντων και στόχων για το μέλλον της εταιρείας και της τέχνης που υπηρετούμε. Στο πλαίσιο αυτό, αναλάβαμε το 2015 τη «Δημιουργία και παρουσίαση μιας εκπαιδευτικής θεατρικής παράστασης» για τις ανάγκες του Υποέργου 3 με τίτλο «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική Εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – Ανάπτυξη βιωματικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου». Κατόπιν, συνεργαστήκαμε με δυο ευρωπαϊκούς θεατρικούς οργανισμούς (Upstart Theatre και Pathos München) για την ανάπτυξη του πρωτοποριακού θεατρικού σχεδίου “Phone Home”, το οποίο επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο αποτέλεσε πρωτόλειο για την ανάπτυξη μίας νέας μορφής δημιουργικής συνεργασίας, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει η εξέλιξη της τεχνολογίας.
Ρόλος στο Έργο
Σκοπός της Highway Productions είναι να εκφράζει την εποχή μας σε όλα τα πεδία, με καλλιτεχνικές δραστηριότητες σύγχρονες, ψυχαγωγικές και χρήσιμες, ώστε να ελκύουν ένα κοινό – καθρέφτη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Με δύο δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο και έχοντας αναπτύξει γόνιμες σχέσεις με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και φορείς ικανούς να ενισχύσουν την καλλιτεχνική παραγωγή της χώρας, όραμα της Highway Productions πλέον αποτελεί η σύμπραξη τέχνης και τεχνολογίας για την προώθηση του ελληνικού καλλιτεχνικού προϊόντος και στο εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό, η Highway Productions έλαβε την πρωτοβουλία της δημιουργίας του TheARTro και του παρόντος Consortium, μέσω της σύνταξης και κατάθεσης της αίτησης για χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».
Με τη συμμετοχή του διαχειριστή της εταιρείας και των βασικών της συνεργατών (συμπεριλαμβανομένης και της επιστημονικής υπεύθυνης του έργου), η Highway Productions διατελεί ρόλο Συντονιστή Φορέα και έχει αναλάβει τον προγραμματισμό και την επίβλεψη των πακέτων εργασίας. Η ομάδα εργασίας της Highway Productionς θα συμβάλλει τόσο στη δημιουργική ανάπτυξη και την παραγωγή των συνοδευτικών καλλιτεχνικών δράσεων όσο και στην επιχειρηματική προέκταση του έργου σε επίπεδο στρατηγικών συνεργασιών, καθώς και στην ευρεία διάχυση των αποτελεσμάτων του σε επίπεδο πολιτιστικών φορέων και οργανισμών.

index

Ε.Κ.Ε.Τ.Α. – Ι.Π.Τ.Η.Λ.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ιδρύθηκε το 2000. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ιδρύματα στην Ελλάδα στους τομείς της Πληροφορικής, Τηλεματικής και Τηλεπικοινωνιών, με μακρά εμπειρία σε πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα. Δραστηριοποιείται σε ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών τομέων όπως η Ασφάλεια και Παρακολούθηση, Επεξεργασία Σήματος και Εικόνας, Όραση Υπολογιστών, Αναγνώριση Προτύπων και Μάθηση Μηχανής, Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Μηχανής, Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα (ΕΠ και ΕπΠ), Πολυμέσα, Βάσεις Δεδομένων και Πληροφοριακά Συστήματα και Ανάλυση Κοινωνικών Δικτύων.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ι.Π.ΤΗΛ.) ιδρύθηκε το 1998 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Ε.Τ. στην Ελλάδα, με έδρα της βρίσκεται στο Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Από το Μάρτιο του 2000 είναι ιδρυτικό μέλος του Ε.Κ.Ε.Τ.Α.
Από την ίδρυσή του, το ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 175 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (IST FP5-FP6-FP7-H2020) και περισσότερα από 160 ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από ελληνικά εθνικά Προγράμματα, καθώς και Συμβουλευτικές Συμβάσεις Υπεργολαβίας με τον ιδιωτικό τομέα.
Τα τελευταία 10 χρόνια, το επιστημονικό έργο του Ι.Π.ΤΗΛ. περιλαμβάνει 278 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, περισσότερες από 600 δημοσιεύσεις σε συνέδρια και 101 βιβλία και κεφάλαια βιβλίων. Το σύνολο του επιστημονικό έργου έχει αναφερθεί περισσότερες από 6.500 φορές.
Ρόλος στο έργο
Στο πλαίσιο του Έργου, το ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ θα αναλάβει τη βασική έρευνα και ανάπτυξη μεθόδων, αλγορίθμων και τεχνολογιών εντοπισμού, χωροθέτησης και παρακολούθησης ατόμων στον τρισδιάστατο χώρο καθώς και την ανάπτυξη τεχνολογιών και λογισμικού απεικόνισης επαυξημένης πληροφορίας σε φορητές συσκευές και γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Θα αναπτυχθούν καινοτόμοι αλγόριθμοι σύντηξης πληροφορίας εντοπισμού και παρακολούθησης από πολλαπλές πηγές με σκοπό τη βελτιστοποίηση της ακρίβειας εντοπισμού, ταχύτητας παρακολούθησης και πρόβλεψης θέσης. Επίσης, θα αναπτυχθούν βελτιστοποιημένες μέθοδοι απεικόνισης επαυξημένης πραγματικότητας που να μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικό χρόνο σε φορητές συσκευές περιορισμένης υπολογιστικής δυνατότητας.
Το ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ εισάγει στην ομάδα Έργου την πείρα και εμπειρογνωμοσύνη στην επαυξημένη πραγματικότητα και την αλληλεπίδραση ανθρώπου/υπολογιστή, την υπολογιστική όραση και αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας, εκτίμηση πόζας, εντοπισμό, αναγνώριση και παρακολούθηση ανθρώπινης δραστηριότητας και 3D ανακατασκευή. Το ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του από τα έργα του 6ου ΚΠΣ (HUMABIO, VICTORY), τα έργα του 7ου ΚΠΣ (ACTIBIO, VIS-SENSE) και Η2020 (SATISFACTORY) καθώς και σε Έργα της ΓΓΕΤ (MOMIRAS) στην επεξεργασία εικόνων και εφαρμογές ΕπΠ.
Η συμμετοχή του ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ στην εκμετάλλευση καθώς και στη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου θα διαμορφωθεί μέσα από τη συμμετοχή σε συναφή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά συγγράμματα, καθώς και σε διερεύνηση εμπορικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων του Έργου μέσα από την spin-off εταιρία του Ινστιτούτου, Farextra ΙΚΕ που ειδικεύεται σε εφαρμογές Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας.

logo_comitech_1_0

COMITECH A.E.

Η COMITECH ιδρύθηκε το 2002 από μια ομάδα τεσσάρων έμπειρων ερευνητών με ευρεία επιστημονική δράση στο χώρο της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, της Έρευνας και Ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών. Mέσα από τη συμμετοχή της σε μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων έργων παγκόσμιας κλίμακας, η COMITECH διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη Διαχείριση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Έργων. Από τον Ιανουάριο του 2010 η COMITECH αποτελεί μέλος του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου όπου και στεγάζεται έως και σήμερα.

Η COMITECH έχει καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος προμηθευτής και πάροχος υπηρεσιών, εφαρμογών και λύσεων πληροφορικής (ευφυή συστήματα, υγεία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, πολιτισμός, τουρισμός, πολυμέσα, εικονική πραγματικότητα, 3D animation, εφαρμογές φορητών συσκευών), διαδικτύου, δικτύων – τηλεπικοινωνιών, επιχειρηματικότητας, συμβουλευτικής και διαφήμισης και προώθησης στον χώρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλον τον Ελλαδικό χώρο αλλά και σε γειτονικές χώρες με έμφαση στην Αλβανία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο.
Η εταιρεία εφαρμόζει δυναμική επενδυτική πολιτική, ώστε να βρίσκεται πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας και να ξεχωρίζει ποιοτικά και ουσιαστικά από τον ανταγωνισμό της. Οι πρόσφατες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αγορά τεχνογνωσίας και εξοπλισμού φωνητικών πυλών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού ψηφιοποίησης βιβλίων και εγγράφων και την προμήθεια της πλέον σύγχρονης κάμερας και συναφούς λογισμικού για τη λήψη πολυκατευθυντικού - σφαιρικού video 360ο.
Ως επιβράβευση των προσπαθειών της και της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας με έμφαση στην καινοτομία, η COMITECH διακρίθηκε στα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία (European Business Awards) όπου ανακηρύχθηκε Εθνικός Πρωταθλητής «National Champion» για το 2014/2015. Το 2015 έφερε μια νέα μεγάλη διεθνή διάκριση για την εταιρεία, αυτήν τη φορά στα Διεθνή Επιχειρηματικά Βραβεία (INTERNATIONALBUSINESSAWARDS), όπου έλαβε το Χάλκινο Βραβείο για το 2015 (2015 BRONZESTEVIEAWARD) στην κατηγορία: Επιχείρηση της Χρονιάς - Internet / New Media (COMPANYOFTHEYEAR - INTERNET/ NEWMEDIA).
Ρόλος στο Έργο
Η COMITECH διαθέτει μεγάλη πείρα, καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να υποστηρίξει το έργο με εξειδικευμένο εξοπλισμό, λογισμικό και τεχνογνωσία για την ανάπτυξη εφαρμογών για έξυπνες φορητές συσκευές, για εναέρια φωτογράφιση/βιντεοσκόπηση και εικονοληψία 360 μοιρών, για τη φωτογραφική αποτύπωση με τη μέθοδο χρονοκαθυστέρησης τριών αξόνων με σκοπό τη δημιουργία εξαιρετικά ποιοτικού πολυμεσικού περιεχομένου για χρήση σε εφαρμογές διαδικτύου, έξυπνων φορητών συσκευών και Γεωγραφικών Πληροφορικών Συστημάτων.
Θα αναλάβει επίσης την προώθηση του Έργου και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του, με τη δημιουργία όλων των απαραίτητων υλικών και μέσων προβολής.

dipethe-ioa

ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1983 ξεκινώντας μαζί με άλλα πέντε ΔΗΠΕΘΕ το θεσμό των Περιφερειακών Θεάτρων. Αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου (ΟΗΘ), ο οποίος το 1976 ξεκίνησε για πρώτη φορά στη χώρα μας (ταυτόχρονα με το Θεσσαλικό Θέατρο) το ανέβασμα επαγγελματικών θεατρικών παραγωγών στην ελληνική περιφέρεια.

Σήμερα λειτουργεί με τη μορφή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης έχοντας βάση την Προγραμματική Σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού Αθλητισμού, του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, φορείς που επιχορηγούν τη λειτουργία του Θεάτρου.
Το ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων ανεβάζει επαγγελματικές θεατρικές παραγωγές για ευρύ κοινό στις 4 σκηνές του εντός της πόλης των Ιωαννίνων και σε περιοδείες, καλύπτοντας από 300 διαφορετικούς τόπους σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό.
Παράλληλα, το ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων αναπτύσσει ποικίλη και πολύπλευρη πολιτιστική, καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς ενδιαφέροντός του, λειτουργεί μόνιμα δανειστική θεατρική βιβλιοθήκη και έκθεση δραστηριοτήτων, ενώ παρέχει συνδράμει άλλους θιάσους στην περιοχή, όποτε ζητηθεί, κυρίως με υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και προσωπικό εφόσον είναι εφικτό από τις δραστηριότητές του.
Εκτός της πόλης των Ιωαννίνων το ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων πραγματοποιεί μεγάλες περιοδείες, κυρίως στην Ήπειρο, αλλά και σε καταξιωμένα φεστιβάλ της χώρας και στο εξωτερικό.
Ρόλος στο Έργο
Ειδικά για τις θεατρικές παραστάσεις και τις λοιπές παραστατικές δραστηριότητες που σχεδιάζονται για το TheARtro, το ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων δύναται να διαθέσει ή να εξασφαλίσει για τους σκοπούς της Σύμπραξης επιπλέον χώρους τόσο στην πόλη, όσο και στην περιφέρειά της, όπως το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, το Μουσείο σύγχρονης τέχνης «Θόδωρος Παπαγιάννης», νήσο Ιωαννίνων και το Σουφαρί Σαραί.
Λόγω της πληθώρας των διαθέσιμων σε αυτό χώρων και δομών, το ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων θα ασχοληθεί κυρίως με την έρευνα και την εφαρμογή tourism oriented performances σε ενδεικτικούς χώρους όπου παρουσιάζεται συνέργεια πολιτισμού και τουρισμού, ενώ θα αποτελέσει προπύργιο της Σύμπραξης για την εφαρμογή του συστήματος στη δημιουργία θεατρικών παραστάσεων για την ενίσχυση της παραγωγής των θιάσων της περιφέρειας.

Αλλαγή γραμματοσειράς
Αλλαγή αντίθεσης